Hvad en ingeniør kan gøre for dig

15 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Hvad du kan forvente af en rådgivende ingeniør? Som navnet antyder, er rådgivende ingeniører generelt ansvarlige for at give råd og vejledning til kunder, når det drejer sig om at løse tekniske problemer eller gennemføre tekniske projekter (som regel med flere forskellige discipliner). Rådgivende ingeniører kan også være beskæftiget med projektledelse, byggeledelse, driftsledelse, designledelse, produktledelse og meget mere. Læs med i dette indlæg, om hvordan du kan have gavn af en rådgivende ingeniør.

Hvad laver en rådgivende ingeniør?

Ingeniørprojekter er ofte komplekse og involverer flere forskellige discipliner. En rådgivende ingeniør kan sørge for koordineringen mellem de forskellige involverede parter (herunder kunder og leverandører) for at sikre, at alt forløber gnidningsløst. De kan også foretage inspektioner på stedet for at sikre, at alt bliver udført efter planen og inden for den aftalte tidsfrist.

Hvilke typer ingeniører findes der?

De typer ingeniører, som en kunde vil møde, afhænger af projektets størrelse og omfang. En kunde kan hyre mindre ingeniørfirmaer eller individuelle konsulenter til at hjælpe med designarbejdet, mens større bureauer kan stille hele hold af forskellige fagfolk til rådighed (herunder managementkonsulenter, civilingeniører, industrielle designere osv.)

Den rådgivende ingeniørs rolle kan også være delt op i flere opgaver, som udføres af forskellige personer eller grupper. En kunde kan f.eks. hyre en el-konsulent til at håndtere udstyrets ledninger og kontrolsystemer, mens en civilingeniør kan stå for anlægslayoutet og fundamentdesignet.

Hvordan ansætter man en rådgivende ingeniør?

For at ansætte en rådgivende ingeniør skal du give oplysninger om projektet og arbejdets omfang. Rådgivende ingeniører kan være timelønnede eller lønnede medarbejdere eller blive betalt pr. udført opgave. Ingeniører har også en tendens til at opkræve højere priser for rejser.

Der findes en række firmaer, som du kan kontakte for at få ingeniør rådgivning til dit projekt. Det kan godt betale sig at få hjælp fra andre, der kan se dit projekt ud fra et andet synspunkt.

Flere Nyheder