Gode råd til dig, der skal male

12 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Det er helt essentielt at have det korrekte udstyr, når man skal igang med et malerprojekt. Det gør arbejdet nemmere for dig, så du kan komme ubesværet gennem malerarbejdet med flotte resultater. Vi har i dette indlæg listet gode råd, hvad du skal have fat i, når du skal i gang med at male. Læs med her og lad dig inspirere.

1. Afdækning

Før du begynder at male, så skal du have dækket godt af din lejlighed eller hus. Ellers kan du risikere at få maling på dine ting. Det kan desværre hænde, at man kommer til at dryppe maling ned på sig selv eller sit gulv. Derfor er det vigtigt, du ikke arbejder i dit fine tøj og får dækket dine ting godt af.

Du skal også bruge malertape til dine paneler eller lister, så du får skarpe kanter. Det sikrer også, at du ikke rammer listerne eller panelerne, når du maler.

2. Korrekt maling

Der findes meget forskelligt maling. Derfor er det vigtigt, du orienterer dig hvad du køber ved at læse på malerbøtten, før du kaster den ned i vognen. Her kan der nemlig fremgå vigtige informationer om malingen, såsom om det er udendørs – eller indendørsmaling. Det kan også være hvad malingen er lavet på, og om det kan noget specielt i forhold til væggen, du skal male på. Maling er en vigtig del at have styr på. Hvis du er i tvivl, så kontakt din lokale malermester på fyn eller det område du bor i. Så kan du få professionel råd til valg af maling eller sågar et godt tilbud på udførelse af dit malerprojekt. 

3. Korrekte pensler

Der findes ikke noget værre end en indtørret pensel, der er blevet helt hård efter sidste malerprojekt. Det kan i de fleste tilfælde hjælpe, hvis du lægger den i blød i varmt vand. Så kan malingen få lov til at løsne sig op. Ellers skal du ud og finde dig nye pensler. Det er vigtigt, du har de korrekte pensler til dit malerprojekt. Hvis du skal male vindueskamre, så kan du måske nøjes med en vinkelpensel. Hvis du skal male en væg eller større facader, så skal du måske have fat i en malerulle. Malerruller kan tage større dele ad gangen, så du ikke skal stå på en stige og male helt oppe i loftet. 

Flere Nyheder