Få dit liv på ret køl med en alkoholbehandling

28 februar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Er du ked af dit alkoholmisbrug, og vil du egentlig gerne rette op på dit liv? Så bør du opsøge professionel alkoholbehandling.

Hvordan virker en alkoholbehandling?

Der findes flere forskellige metoder til behandling af alkoholmisbrug. En alkoholbehandling bør altid tage udgangspunkt i den misbrugsramtes indviduelle dispositioner samt sværhedsgraden af vedkommendes misbrug.

Hvis du for eksempel endnu ikke er kommet så langt ud i dit misbrug, og dette derfor ikke er af massiv karakter, vil afvænning sandsynligvis kunne foretages ved hjælp af en ambulant alkoholbehandling. Her vil du kunne deltage i møder og terapeutisk sessioner på ambulant basis hvilket betyder at du stadig kan sove i din egen seng og passe dit arbejde og din familie i det daglige.

Denne type afvænning kan eventuelt suppleres med en antabus kur, og egner sig fint til mennesker med et ikke graverende afhængigheds betinget misbrug. Men for mennesker, som er ramt af et hårdt, massivt og længere varende misbrug, er en ambulant behandling ikke nødvendigvis den rette løsning. Her er det en bedre idé at komme væk fra dit vante miljø, med alt hvad dette indebærer af fristelser i det daglige.

alkoholbehandling

Samtidig er det slet ikke sikkert at antabus hjælper på dig. De fleste inkarnerede alkoholikere vil nemlig hellere gennemgå den antabus inducerede sygdom, som fremkommer når man indtager alkohol sammen med det kemiske stof, end de vil opleve det abstinenser som opstår når man ophører sit indtag af alkohol.

Disse er nemlig endog særdeles slemme og skal helst gennemleves i trygge rammer og under overvågning døgnet rundt i form af en professionel afrusning på et misbrugscenter.

Behandlingscenter Stien – når din afvænning skal være permanent

Hos det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien vil du få tilbud om et behandlings forløb af cirka fem ugers varighed, som også inkluderer en grundig afrusning. Klik ind på behandlingscenter-stien.dk og læs mere.

Flere Nyheder