Afhængig af medicin? Få hjælp på et misbrugscenter

01 november 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Afhængighed og misbrug af receptpligtig medicin er et problem som har fået stor opmærksomhed i løbet af de seneste år.

Især i USA har der verseret flere sager omkring producenterne af de såkaldte opioider – for eksempel Oxycodone og Fentanyl – og deres vildledning af befolkning i forbindelse med udskrivning heraf. Opioider er syntetiske stoffer som efterligner opiaternes (for eksempel heroin og morfin) virkning.

Angiveligt skulle opioider være mindre afhængigheds skabende end opiater. Det har dog vist sig ikke at være tilfældet. Og det har ført til mange ulykkelige skæbner, ikke kun i USA, men også i resten af verden – her under Danmark.

Misbrug af receptpligtig medicin – et reelt problem

Opioider er, foruden smertelindrende, også muskel afslappende og har en euforisk virkning. Det betyder at man bliver hensat i en særdeles behagelig tilstand, som bedst kan sammenlignes med en let rus, ved indtagelse af opioider.

Desværre skaber opioider meget hurtigt tolerans hvilket medfører at der skal flere og flere piller til for at opnå den ønskede effekt. Og prøver man selv at komme ud af misbruget på egen hånd risikerer man faktisk samme grimme abstinenser som en narkoman som prøver at kvitte heroinen ”cold turkey”.

Derfor er det meget vigtigt at du aldrig selv forsøger dig med afvænning hvis du er havnet i et misbrug af receptpligtig medicin. Du bør i stedet opsøge et misbrugscenter som kan hjælpe dig med at slippe afhængigheden.

Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe mig?

På et misbrugscenter kan du få hjælp til afgiftning, det vil sige få alle de giftige stoffer ud af kroppen. Dernæst vil du blive tilbudt et behandlings forløb som har til formål at fjerne den psykiske afhængighed og hjælpe dig videre i tilværelsen og bygge et liv op uden misbrug og afhængighed.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien for yderligere information omkring misbrugsbehandling via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder